Raadsvergadering 14-12-2023

Er was eens een draak die stond te verpieteren op de gemeentewerf. Zij werd gemist door vele kinderen en ouderen die er mooie herinneringen aan hadden.
Zij stond daar zo lang dat Leefbaar Ridderkerk het niet kon laten om er toch een grap over te maken op de eerste dag van april 2021. Op de socials van Leefbaar verscheen het bericht die dag; Speeltoestel de draak St Jorisplein eerder terug dan verwacht….

Een bewerkte foto erbij met de draak in heuse Leefbaar Ridderkerk kleuren blauw en geel.
In de week van 8 december 2021 is de draak in de originele kleuren (helaas voor ons) hersteld terug op het St. Jorisplein geplaatst.

Mooi om te zien dat het geliefde draakje blijft in het voorliggend schetsontwerp. Een beter vertrekpunt bestaat er voor ons niet. Nog mooier….er komen kleintjes bij!
Nu weten we niet hoelang de draagtijd van draken is, maar hopelijk gaat dat sneller dan dat het herstel van de ouder heeft geduurd. Wie weet is er dan ook een kleintje bij in het blauw/geel….

Het is een vertrekpunt van het ontwerp zoals vastgesteld is. Aan participatie is wat ons betreft veel gedaan. Op papier ziet het er aantrekkelijk uit, en we zijn dan ook benieuwd naar de daadwerkelijke uitvoering en het resultaat van dit project.
We hebben wel één kanttekening te maken: het gevelgroen staat erg mooi ingekleurd, maar misschien kan er nog worden nagedacht over hoe bewoners geënthousiasmeerd kunnen worden om hier aan mee te werken en zodoende het groen te onderhouden.

Participatiebeleid

Participatie is en blijft altijd een uitdaging; het is onmogelijk om iedereen tevreden te stellen. Belangrijk is een duidelijk kader: verwachtingen, doelen, doelgroepen, instrumenten, spelregels en terugkoppeling moeten helder zijn.

Lees verder »

De Fakkel

Het is duidelijk dat zowel het huidige zwembad als de sporthal toe zijn aan vernieuwing. Als we gemeenschapsgeld gaan investeren, moeten we dus een zorgvuldige en goede keuze maken! Gisteravond

Lees verder »