De Fakkel

Het is duidelijk dat zowel het huidige zwembad als de sporthal toe zijn aan vernieuwing. Als we gemeenschapsgeld gaan investeren, moeten we dus een zorgvuldige en goede keuze maken!

Gisteravond vond er een extra commissievergadering plaats om de opties te bespreken:

  1. renovatie van het zwembad
  2. nieuwbouw met toevoeging van recreatieve faciliteiten
  3. nieuwbouw met behoud van de basisfunctionaliteit zonder extra’s
  4. nieuwbouw met een combinatie van beide

Alle vier de opties brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Bij renovatie bestaat het risico dat niet alle gebreken worden aangepakt. Een zwembad met uitgebreide recreatieve voorzieningen is luxe, terwijl een zwembad zonder recreatie nog steeds voldoet aan de basisbehoefte om te leren zwemmen. Een combinatie biedt het beste van beide werelden.

Tijdens de inspreekmogelijkheid werd het pleidooi van zwem- en waterpolovereniging Poseidon ’56 duidelijk gehoord. Ze spraken de wens uit voor een 6-baans zwembad van 25 meter lang. Een goede zwemvereniging is waar we zuinig op moeten, hun oproep ondersteunen we dan ook van harte. Hun activiteiten versterken de banden binnen onze gemeenschap en dragen bij aan een gezond en actief leven voor velen.

Leefbaar Ridderkerk heeft aangegeven dat ze optie 4 willen verkennen. We zijn benieuwd naar de mogelijkheden en hopen op innovatieve ideeën binnen de financiële grenzen.

Landelijke Opschoondag

Landelijke Opschoondag dit jaar op 23 maart, natuurlijk was Leefbaar Ridderkerk traditiegetrouw weer in de weer om een deel van Ridderkerk van zwerfafval te ontdoen. Binnen 5 minuten was de

Lees verder »

Nota Parkeernormen 2024

Op maandag 12 februari 2024 werd de raadsvergadering geschorst, en deel 2 vond plaats op maandag 26 februari 2024. Het overgebleven agendapunt voor debat was de nota parkeernormen. Een parkeernorm

Lees verder »