Plan ’t Ronde Sant

Donderdag 31 augustus jl. stond er op de agenda van de commissie Samen Wonen de gespreksnotitie met betrekking tot ‘t Ronde Sant wat is opgedeeld in drie fasen.
Hieronder willen we nog maar eens duidelijk maken wat het standpunt van Leefbaar Ridderkerk is over het akkoord van de gemeente op het principeverzoek voor het plan:

Je zult recent maar in de directe nabijheid van ’t Ronde Sant, in een overspannen woningmarkt, een dure woning hebben aangekocht.. óf je woont al langer naar volle tevredenheid in een, aan dit gebied grenzende, woning en je krijgt geheel onverwacht een torenflat in je gezichtsveld! In fase 3 staat dit namelijk in de plannen.
Maar een torenflat heeft nu eenmaal impact en niet zo’n beetje ook.
Dan is het onder andere gedaan met de rust en privacy, en daarbij.. wat doet dit allemaal met de waarde van de bestaande woningen en de woonomgeving?

Tijdens de commissievergadering was de publieke tribune dan ook druk bezet en waren er diverse insprekers die een duidelijk signaal over de onvrede over deze plannen kenbaar maakten. Natuurlijk, er moet iets gebeuren aan de situatie ter plaatse gezien de noodwoningen en de gewenste uitbreiding voor zorgplekken, alhoewel er over fase 1 en 2 ook zorgen zijn. Hoe gaat dit in de praktijk uitpakken, hoe gaat het met de verhuizingen, hoe is het gesteld met de parkeergelegenheden, het groen, enzovoort.
Leefbaar Ridderkerk snapt dat de hoogbouw in fase 3 de kosten per woning drukt en dat hiermee de sociale woningbouw commercieel aantrekkelijker wordt gemaakt.
Voor zowel de huurder (lagere huurprijs) als de verhuurder (investering).

Maar wat ons betreft is het bijzonder te noemen dat juist op deze locatie zoiets groots gepland kan worden, wat overigens ook nog eens het tegengestelde is van het huidige coalitieakkoord.
Wat ons betreft is dit plan dan ook, en dan drukken wij ons zacht uit..

Als dit huidige plan naar de raad zal gaan, zullen wij, de fractie van Leefbaar Ridderkerk, tegen stemmen op grond van de bouwhoogte, de toenemende verkeersintensiteit en parkeerproblemen.

Er is door de wethouder toegezegd dat het huidige plan aangepast gaat worden, alleen is nog niet duidelijk in welke mate. Dus ook wij zijn erg benieuwd naar een nieuw of aangepast voorstel en ook daar zullen we dan weer uiterst kritisch naar kijken!

Verdere informatie, zie Ruimteplannen.

De Fakkel

Het is duidelijk dat zowel het huidige zwembad als de sporthal toe zijn aan vernieuwing. Als we gemeenschapsgeld gaan investeren, moeten we dus een zorgvuldige en goede keuze maken! Gisteravond

Lees verder »

Landelijke Opschoondag

Landelijke Opschoondag dit jaar op 23 maart, natuurlijk was Leefbaar Ridderkerk traditiegetrouw weer in de weer om een deel van Ridderkerk van zwerfafval te ontdoen. Binnen 5 minuten was de

Lees verder »