Landelijke Opschoondag

Landelijke Opschoondag dit jaar op 23 maart, natuurlijk was Leefbaar Ridderkerk traditiegetrouw weer in de weer om een deel van Ridderkerk van zwerfafval te ontdoen. Binnen 5 minuten was de eerste lachgas tank gevonden. Deze wordt door Leefbaar Ridderkerk apart ingeleverd.

Lopend vanaf het Reijerpark richting het Centrum en weer terug, zijn de nodige attributen gevonden. Onder andere een iPhone, gezien de staat van het toestel lag deze allang in de berm, een speelgoed vrachtauto, diverse broeken, telefoon oortjes en zelfs een mand met boodschappen niet in een frisse staat. De in de sloot gevonden deelscooter kon niet met de vuilknijper getild worden, dus deze is aan de betreffende maatschappij gemeld. 

Tussendoor heeft Leefbaar nog mogen genieten van een bakje koffie bij RTV-Ridderkerk, dit werd zeer op prijs gesteld!

Fractievoorzitter Karin Kayadoe: “Een opbrengst, in één ochtendje, van 18 vuilniszakken is nog steeds vrij fors. Al viel het wel op dat er beduidend minder blikjes geraapt zijn. Dat is dan wel weer mooi. Met het team zo op een zaterdagochtend aan het ruimen past uitstekend bij ons motto:
Schoon, heel en veilig
Komende maand zullen we wederom een ochtend de handen uit de mouwen steken in een andere wijk van Ridderkerk. Hopelijk wordt het ooit nog eens gewoon om je vuil in de daarvoor bestemde prullenbakken te gooien.”.

Leefbaar Ridderkerk in actie voor een schoner Ridderkerk!

Recreatiecentrum De Fakkel

Het is duidelijk dat zowel het huidige zwembad als de sporthal toe zijn aan vernieuwing. Als we gemeenschapsgeld gaan investeren, moeten we dus een zorgvuldige en goede keuze maken! Gisteravond

Lees verder »

Nota Parkeernormen 2024

Op maandag 12 februari 2024 werd de raadsvergadering geschorst, en deel 2 vond plaats op maandag 26 februari 2024. Het overgebleven agendapunt voor debat was de nota parkeernormen. Een parkeernorm

Lees verder »