Sidebar

Voor ons ligt er een voorstel om een investeringskrediet van 1,8 miljoen voor inrichting en uitbreiding van begraafplaats Vredehof. Het voorstel is ons inziens dusdanig slecht onderbouwd dat dit vragen opriep. Het leek te gaan om spreekwoordelijk; over je graf heen regeren. Jammer en met verbazing heeft Leefbaar Ridderkerk geconstateerd in de commissie voorafgaand aan

Lees meer...

Raad 14 oktober

Bestemmingsplan Oosterpark,

In de raad van 6 juli van dit jaar heeft Leefbaar Ridderkerk tegen het plan van Aanpak Oosterpark gestemd, met de toen gemaakte opmerking; Het lijkt eerder een prestige object te worden, dan het werkelijk bedienen van onze inwoners!

Lees meer...

Voorzitter,
 
De woonvisie is er één waarvan we weten waar de uitdagingen liggen. Immers staat de betaalbaarheid enorm onder druk, is er woningnood, zijn er weinig nieuwe grondposities in Ridderkerk over en is dit met name een moeilijke markt specifiek voor starters. Echt heel lastig en zorgwekkend.

Lees meer...

Voorzitter,
Wat ooit begon als een voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid en gezamenlijke wil om een doel te bereiken, neigt nu te eindigen in een rechtszaak waarvan het einde nog niet in zicht is.

Lees meer...

Voorzitter,
Zo’n 40 jaar geleden in de jaren 80 kregen de Rowdies de mogelijkheid om zich te vestigen in het Oosterpark, nog voor de woningen onder andere aan de Tarbot waren gebouwd.

Lees meer...

Voorzitter,

Voorzitter, Nederland bevindt zich in “zwaar weer”. De economische crisis van 2008 kende jarenlang diepe gevolgen voor de Ridderkerkse economie.

Lees meer...

Voorzitter,

Fijn dat het preventief fouilleren in aangewezen risicogebieden en het messenverbod wordt opgenomen in deze APV. Hopelijk gaan de bevoegdheden in dit artikel niet of nauwelijks ingezet worden.

Lees meer...

Voorzitter,

Wij willen het groene karakter van Ridderkerk in stand houden, waar mogelijk versterken en toekomstbestendig maken. We willen evenwichtigere keuzes maken over de bestemming van de openbare ruimte.

Lees meer...

De eerste raadsvergadering na de uitbraak van het Corona-virus. In de afgelopen periode is het Gouden Lijntje gelegd op het koningsplein. Reden voor Leefbaar Ridderkerk om hier vragen over te stellen, zeker omdat er meerdere stenen direct bij aan breuken kregen vanwege te zware belasting;

Lees meer...

Met verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van:

Albert Cornelis van Andel

In de periode van 2002 tot en met 2006 wethouder namens Leefbaar Ridderkerk
Wij danken hem voor zijn inzet voor onze partij en onze gemeente.

Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

Bestuur Leefbaar Ridderkerk – Ben Neuschwander
Fractie Leefbaar Ridderkerk – Karin Kayadoe

Voorzitter,                    
Dit is niet uit te leggen! Vier weken een nieuw college en nu al een greep uit de kas  van u hoort het goed: 1.137.744 voor 2018 en 754.328 voor 2019 voor het sociaal domein. En dat gebaseerd op aannames als; kunnen, wellicht en veronderstellingen.

Lees meer...

De grootste twee lokale partijen zijn de barricade opgegaan met nog een spreekwoordelijke worst. We stappen uit de BAR-samenwerking. Dat is de verkiezingsbelofte die door 18+ en EVR is gedaan. We gaan Echt voor Ons Ridderkerk.

Lees meer...