Algemene Beschouwingen 2020

In krap 8 maanden heeft COVID-19 voor gezorgd dat er aan het “normale” leven bruut een einde kwam.

Voor iedere bewoner van Ridderkerk willen we beweegaanbod beschikbaar hebben. Voor vele verenigingen wordt het nu een “survival of the fittest”.

Een groot deel van 2020 hebben zij hun activiteiten moeten staken en zeker de activiteiten die inkomsten opleveren. Het is nog maar de vraag of de huidige leden  van verenigingen ook daadwerkelijk lid blijven. Leefbaar Ridderkerk maakt zich grote zorgen voor het voortbestaan van vele verenigingen. Zij staan financieel onder zware druk Wij dienen hiertoe dan ook een motie in. Zij verdienen wat ons betreft de maximale steun van ons gemeentebestuur.

Ook de cultuursector staat onder druk. Leefbaar Ridderkerk vindt het onverteerbaar dat er miljoenen vrijgemaakt worden voor investeringen, terwijl stichtingen  die vraaggericht cultuur aanbod leveren te horen krijgen dat het geld op is. Een kwestie van kiezen…  Er geen subsidie beschikbaar is. Aan de ene kant geven we miljoenen uit en aan de andere kant laten we de portefeuillehouder een brief ondertekenen dat er geld uit Den Haag moet komen om de cultuursector op de been te houden. Voorzitter, de wereld op zijn kop !