Sidebar

Algemene Beschouwingen 2019


Ridderkerk heeft een turbulent jaar achter de rug. Nooit eerder hebben we zoveel media-aandacht gehad.

En helaas negatieve aandacht door overvallen met geweld, zoals bij de Coop op het Vlietplein, overlast van jongeren in ons zwembad en last but not least een feest op het Koningsplein dat ternauwernood beheersbaar kon blijven. Geweld, overlast en agressie zijn hier de kernwoorden. Waarbij bij de Coöp iemand nog maar net aan de dood ontsnapt is. Wij vinden het aangrijpend en weerzinwekkend. Onze portefeuillehouder VEILIGHEID had er het maar druk mee.

Leefbaar Ridderkerk heeft het zich afgelopen jaar  meermalen kritisch geuit. Wat zeker niet  door iedereen in dank is afgenomen. Het is voor iedereen ook vast wennen dat we ons gedragen als een oppositie partij. Het zou zoveel gemakkelijker zijn om achter de coalitie aan te hobbelen. Vorig jaar hebben we al aangegeven dat we ons kritisch op zullen stellen. Trots zijn we er niet op wanneer we ‘viraal’  gaan, zoals over de ongeregeldheden tijdens het koningspleinfeest.  Maar dit soort zaken onder het vloerkleed vegen, kan wat ons betreft echt niet!

Dat is en blijft het gene waar Leefbaar Ridderkerk voor staat. Helaas hebben we allemaal moeten constateren dat Ridderkerk het afgelopen jaar behoorlijke calamiteiten om haar oren heeft gehad.

Lees meer...

Blij zijn we dat de knopen m.b.t. nieuwbouw Gemini eindelijk zijn doorgehakt. We zijn benieuwd wanneer de nieuwe school er staat.

Lees meer...

Communicatie vanwege de invoering van het nieuwe afvalplan, vragen we ons af of we daar nog energie in moeten steken. Alles wat fout kon gaan is zo’n beetje fout gelopen.

Lees meer...

De claim van het tramtracé hangt nog steeds boven de markt. Het zou mooi zijn als deze claim er eindelijk afgehaald wordt door de provincie.

Lees meer...

De energietransitie wordt regionaal aangepakt, logische keuze. Je moet niet zelf het wiel uit blijven vinden. Samen ben je immers sterker.

Lees meer...