Algemene Beschouwingen 2019

Ridderkerk heeft een turbulent jaar achter de rug. Nooit eerder hebben we zoveel media-aandacht gehad.

En helaas negatieve aandacht door overvallen met geweld, zoals bij de Coop op het Vlietplein, overlast van jongeren in ons zwembad en last but not least een feest op het Koningsplein dat ternauwernood beheersbaar kon blijven. Geweld, overlast en agressie zijn hier de kernwoorden. Waarbij bij de Coöp iemand nog maar net aan de dood ontsnapt is. Wij vinden het aangrijpend en weerzinwekkend. Onze portefeuillehouder VEILIGHEID had er het maar druk mee.

Leefbaar Ridderkerk heeft het zich afgelopen jaar  meermalen kritisch geuit. Wat zeker niet  door iedereen in dank is afgenomen. Het is voor iedereen ook vast wennen dat we ons gedragen als een oppositie partij. Het zou zoveel gemakkelijker zijn om achter de coalitie aan te hobbelen. Vorig jaar hebben we al aangegeven dat we ons kritisch op zullen stellen. Trots zijn we er niet op wanneer we ‘viraal’  gaan, zoals over de ongeregeldheden tijdens het koningspleinfeest.  Maar dit soort zaken onder het vloerkleed vegen, kan wat ons betreft echt niet!