Sidebar

Voor velen kwam onverwachts 18 Plus flink bovendrijven. Hierdoor werden partijen wakker geschut en uit de comfortzone gehaald. De schrik zat er bij veel partijen in.

Read More

De grootste twee lokale partijen zijn de barricade opgegaan met nog een spreekwoordelijke worst. We stappen uit de BAR-samenwerking. Dat is de verkiezingsbelofte die door 18+ en EVR is gedaan. We gaan Echt voor Ons Ridderkerk.

Read More

Ook op afstand

staan wij voor u klaar!
Ook op afstand
Leefbaar Ridderkerk @ltllprncss @StolkCorine We hebben er gisteren in de commissie aandacht voor gevraagd, middels een vooraf ingezonde… https://t.co/4s1bQrOcUI
About 18 hours ago
Leefbaar Ridderkerk We hadden niet voor niks vragen gesteld.....als vervolgens eea gewoon doorgaat stellen we weer vragen.....… https://t.co/YUoIQ9N4z7
About 24 hours ago

Transparantie voor een leefbaar Ridderkerk!

De kiezer heeft zijn of haar stem uitgebracht bij de gemeenteraadsverkiezingen. Er is gekozen voor verandering.

Van de toenemende economische ontwikkeling profiteert nog niet iedereen. Ook hierin hebben wij als gemeente een inspanningsverplichting.

Met name in de arbeidsmarkt regio Rijnmond zien we ondanks de groei van economie en de krapte op de arbeidsmarkt dat uitkeringsgerechtigden nog steeds moeilijk aan een baan komen. Het maken van een goede match tussen vraag naar en aanbod van werkzoekenden is in bepaalde sectoren steeds moeilijker geworden. Iedere Ridderkerk moet volwaardig mee kunnen doen aan de Ridderkerkse samenleving. Het hebben van een baan speelt hierin een belangrijke rol. We hebben als gemeente het instrument SROI om arbeidsparticipatie te stimuleren. Laten we dit instrument dan ook optimaal inzetten. Hiertoe dienen we dan ook een motie in, om SROI nog breder in te kunnen zetten.

De Ridderkerkpas heeft per 1 januari 2020 een nieuwe provider. Voeg dan ook de kosten voor dierenartsen als uitgavemogelijkheid hieraan toe. Met name degene die afhankelijk zijn van een hulphond krijgen deze niet altijd vergoed van de zorgverzekeraar. Voor zover wij hebben kunnen nagaan komen zij ook niet per definitie in aanmerking voor hulp vanuit de bijzondere bijstand.