Algemene Beschouwingen Begroting 2019

Vandaag zijn we bij elkaar om de begroting voor 2019 vast te stellen. Met als goed gebruik om een terugblik te geven over het jaar 2018 en vooruit te kijken.
Stil staan bij het jaar 2018 is qua Ridderkerk een gemakkelijke. De tijd heeft met recht stil gestaan.

De claim van het tramtracé hangt nog steeds boven de markt. Het merendeel van de Ridderkerkse inwoners heeft zich wederom, tijdens de verkiezingen uitgesproken tegen de komst van de tram te zijn.

Deze week werd wederom bekend dat er geld op de plank ligt voor goed openbaar vervoer.

Wij, als Leefbaar Ridderkerk kunnen hier alleen maar blij mee zijn. College kom met concrete plannen. U bent nu aan zet. Geen tram betekent niet dat u kunt terugleunen. Er wordt van u verwacht dat u met concrete plannen naar de Provincie gaat.  U moet inzetten op hoogwaardig openbaar vervoer. Als u “niets” doet, rijdt hier over 5 jaar geen bus meer. Het college zal zich hier maximaal voor moeten inzetten en zorgen dat ze bij de juiste overleggen aan tafel zitten. Van een afwachtende houding zal het vervoer zeker niet hoogwaardig worden.

Er zijn nog meer verbeterpunten qua verkeer in Ridderkerk. Veiligheid staat wat Leefbaar Ridderkerk betreft voorop. Het is niet voor niks dat wij nogmaals aandacht hebben gevraagd voor simpel weg een paaltje ter hoogte van de lagendijk en de Sport 2000. Soms is het makkelijk om ongelukken te voorkomen. Beetje jammer, dat ook hier weer een afwachtende, onderzoekende houding wordt aangenomen.