Huisvesting migranten locatie Oudelande


Met grote verbazing heeft Leefbaar Ridderkerk kennis genomen van de mededeling van het Ridderkerkse College van B&W om een aanbod te doen om 250 asielzoekers te laten huisvesten op de locatie van het baggerdepot Oudelande.

Deze locatie – op steenworpafstand van de wijk Drievliet en de Oosterparkweg – is door het college geselecteerd als nieuwe opvanglocatie.

Dit is op zich al opmerkelijk omdat de wethouder vorig jaar tijdens een raadsvergadering al aangaf dat er nauwelijks ruimte is voor nieuwe opvanglocaties.

Wij begrijpen deze onverwachtse wending van dit college niet, tevens staan wij hier niet achter.

Blijkbaar staat dit college onder grote druk vanuit Den Haag en zwichten zij voor de grote stroom migranten die momenteel niet gehuisvest kan worden. Het nieuwe kabinet heeft aangekondigd om de huidige spreidingswet met betrekking tot huisvesting van vluchtelingen in te trekken. Wat Leefbaar Ridderkerk betreft is dit een goede ontwikkeling. Huisvesting van migranten staat onder grote druk en is onderdeel van massale onrust en discussie onder de bevolking.

Leefbaar Ridderkerk verzet zich tegen de ideeën van het Ridderkerks college en vindt het plan onacceptabel en onrealistisch.

Bron: Google Earth

Steunberm Park Maasdonck

Leefbaar Ridderkerk heeft kennis genomen  van de maatregel voor het borgen van de stabiliteit van de oeverconstructies bij Park Maasdonck. Dat hiervoor een investeringsbudget nodig is van ruim 9 miljoen

Lees verder »

Verandering binnen onze fractie

Ronald Lapaer heeft om moverende redenen besloten zijn functie als raadslid neer te leggen. Wij zijn hem dankbaar voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid binnen de fractie van Leefbaar Ridderkerk.

Lees verder »