2. Michel Ouwens

Lettergrootte:

michelEven voorstellen...

Mijn naam is Michel Ouwens, ben 41 lentes jong. Ik woon al mijn hele leven in het mooie Ridderkerk, getrouwd met Jeanette en heb twee leuke jonge kinderen.. Een zoon Vico (11 jaar) en een dochtertje Maylin (8 jaar).

Humor, energiek, gedreven en positief ingesteld zijn woorden die zeker op mij slaan, want een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd! Ik hou van mensen waar ik lol mee kan hebben en vervolgens een diepgaand gesprek mee kan voeren.

Sporten is voor mij zeer belangrijk! 21 jaar lang speelde ik wekelijks in de Ridderkerkse zaalvoetbalcompetitie. Tot ik in de herfst van 2016 mijn achillespees compleet afscheurde en het zaalvoetbal hierdoor helaas verleden tijd werd. Mijn conditie hou ik op peil bij Trimclub Antilope in Ridderkerk. Een gezellige hardloopclub, die mijn vader (Richard Ouwens) ruim 30 jaar geleden heeft opgericht. Hij organiseerde 25x de Oosterparkloop. Een hardloopclub toegankelijk voor iedereen met zeer lage contributiekosten. Vlak voor zijn overlijden, 3 jaar geleden, ontving hij mede daarvoor nog een lintje.

Sport verbroedert. Dat is mij op het lijf geschreven. Zelf ben ik ook wekelijks te vinden bij SV Slikkerveer, de voetbalclub waar mijn zoon Vico speelt. Ik heb er zelf in de jeugd gespeeld en vind het prachtig mijn zoon daar nu te zien spelen en oude bekenden van vroeger te spreken.
Ik vind het contact met mensen heerlijk, daarom doe ik veel in teamverband, zowel privé als zakelijk. Sinds mei 2017 ben ik actief in de fractie van Leefbaar. Weten wat er speelt bij de ander, het geïnteresseerd zijn in elkaar, er voor elkaar zijn. Dat is toch het minimale wat we in onze samenleving van elkaar mogen verwachten. Ik signaleer helaas wel eens anders om mij heen.

We zijn onlangs verhuisd naar een andere wijk in Drievliet. Wij hebben fijn contact met onze naaste buren. Niet om de boel plat te lopen, maar wel om er voor elkaar te kunnen zijn en om te zien of het goed gaat met elkaar. Zo hebben we met de wat oudere buren aan de overkant van de straat - naast ons huis - een mooi contact gelegd. De mensen leven erg teruggetrokken. Vanuit onze keuken kijken wij op hun woning en zien we zo nu en dan de gordijnen bewegen. We hebben nummers uitgewisseld, houden elkaar en elkaars woning in de gaten en helpen waar nodig. Dat is wat ik bedoel met “betrokken zijn” in de wijk.

Ridderkerk gaat mij zeer aan het hart. Ik wil ook nergens anders wonen. Mijn vrouw komt uit Brabant. Destijds gingen we samenwonen en was het voor mij zeer wenselijk om niet buiten Ridderkerk te gaan wonen. Inmiddels wonen we al 17 jaar gelukkig in Ridderkerk en gaan de kinderen naar school op de Botter en de Leeronderneming ‘Leren door doen’.

Ik heb mij verkiesbaar gesteld als kandidaat voor Leefbaar Ridderkerk. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een fijn en veilig Leefbaar Ridderkerk. Daarnaast zal ik met mijn bouwkundige achtergrond me ook graag bezig houden met ruimtelijke ordening en de daarbij behorende verduurzaming. Dat doe en kan ik niet alleen. Hiervoor stel ik me graag open om samen met u de dialoog aan te gaan. Ten slotte is Ridderkerk van ons allemaal!

Hartelijke groeten,

Michel Ouwens

Postbus 3015, 2980 DA, Ridderkerk.
Copyright (c) 2017 Leefbaar Ridderkerk. Alle rechten voorbehouden.