4. Marcel Huizer

Lettergrootte:

marcelhuizerEven voorstellen.......

Mijn naam is Marcel Huizer, ik ben 52 jaar jong. En ik woon al mijn hele leven lang met veel plezier in het mooie Ridderkerk. Van oorsprong opgegroeid in Slikkerveer. Later na mijn trouwen ben ik gaan wonen in de wijk Drievliet. Hier hebben mijn vrouw en ik een gezinnetje gesticht en we zijn ouders van drie kinderen.

Als echte Ridderkerker volg ik al jaren het wel en wee binnen onze gemeente. En de voetbalwereld ook. Ik ben echt een voetballiefhebber en kom graag in de Kuip. Er speelt zich buiten het veld om ook veel af. Ik wil niet zeggen dat de supporters het automatisch altijd beter weten, maar feit is wel dat de fouten die gemaakt worden op en naast het veld gelijk zichtbaar zijn voor iedereen. En daar wordt vervolgens door een ieder op zijn eigen manier met passie weer over gesproken en geschreven, met een lach of soms bij verlies met een traan. Dit nemen we met zijn allen ter kennisgeving aan, want het beleid wordt immers door de club zelf bepaald. De supporters zijn er ter aanmoediging en staan dicht bij de club.

In en rondom politiek is het ook zo. Het is af en toe best topsport. We praten en discussiëren er flink over met zijn allen. Onze eigen visie en oordelen over beslissingen die zijn genomen. Dat heet democratie en gelukkig wonen we in een land waar democratie heerst. Hierdoor telt onze stem in relatie tot de voetbalclubs wel en kunnen we invloed uitoefenen op de partij (club) die onze voorkeur heeft. We kunnen onze stem geven aan de partij die ons het best past en steunen die club.

Om me zelf nog meer in te kunnen zetten voor de burger, nog meer dan enkel supporter, ben ik sinds 2014 actief als burgerlid voor Leefbaar Ridderkerk. Mijn keuze voor Leefbaar Ridderkerk was niet zo moeilijk. Leefbaar Ridderkerk staat er om bekend om dicht bij de mensen van Ridderkerk te zijn. Geen hele grote afstanden naar de burger, zodat er bij problemen snel gehandeld kan worden door de club naar haar supporters. Dat trok en trekt me erg aan.

Wij zijn als voorbeeld altijd tegen de aanleg van de tram geweest en daar zijn we nog steeds tegen. We zien meer nadelen voor de inwoners dan voordelen, dus kunnen we niet voor zijn! Dit is een standpunt dat Leefbaar niet zal wijzigen. Niet iedereen kan het naar zijn of haar zin gemaakt worden, maar we zullen altijd proberen een weg te vinden waar we een ieder recht kunnen doen.

De laatste jaren sinds Leefbaar Ridderkerk in de raad zit, is er altijd goed op uw belasting centen gepast. Als Leefbaar Ridderkerk hebben wij er mede voor gezorgd dat Ridderkerk er financieel gezond voorstaat, zodat er de komende jaren ook weer kwaliteit impulsen gegeven kunnen worden aan onderwijshuisvesting (nieuwbouw Gemini college) en sport accommodaties.
Ik ben blij, om als Ridderkerker, in een mooie gemeente te wonen en in mijn vrije tijd te kunnen ontspannen door deel te nemen aan activiteiten. Ik ben trots op al haar vrijwilligers die, belangeloos klaar staan bij tal van activiteiten. Die de handen uit de mouwen steken om mede Ridderkerkers te helpen.

Ik ga graag het gesprek met u aan, als wij elkaar op straat tegen komen tijdens onze campagne voor de raadsverkiezingen van 21 maart a.s.

En niet vergeten te stemmen op 21 maart!

Marcel Huizer

Postbus 3015, 2980 DA, Ridderkerk.
Copyright (c) 2017 Leefbaar Ridderkerk. Alle rechten voorbehouden.