1. Karin Kayadoe

Lettergrootte:

karinEven voorstellen......

Het is mijn beurt om me voor te stellen, na al mijn prachtige voorgangers wordt het een lastige klus. Toch ga ik het proberen;

Mijn naam is Karin Kayadoe. Mijn vader was afkomstig uit Indonesië, ooit terecht gekomen in het Ridderkerkse door een werkplek bij Boele Scheepswerven. Mijn moeder is een Groningse die jaren les heeft gegeven op (inmiddels) de Burcht in Slikkerveer. Weet u gelijk waar mijn bijzondere achternaam vandaan komt.

Zelf ben ik 52 jaar geleden geboren op het Dillenburgplein, mijn wieg heeft boven de koffie van de Gruyter gestaan. Inmiddels ben ik woonachtig in Drievliet, maar als ik in Slikkerveer kom voelt dat toch echt als ‘thuis’ komen.

Drie grote kinderen heb ik, waar ik enorm trots op ben. Groot is in dit geval ook letterlijk, want ik moet toch echt met mijn lengte tegen ze op kijken. Het is een rijk bezit die ik heb en waar ik enorm zuinig op ben. Trots ben ik ook op mijn moeder! Na een CVA voor de helft gehandicapt zijn is geen gemakkelijke opgave, maar ze doet het uitstekend! Met liefde ben ik mantelzorger voor haar. Verder heb ik een heuse waakhond, althans dat denkt ze zelf. Wat mij betreft eerder een prinses op de erwt.

Hoe kom je er nu bij om de politiek in te gaan? Tja, dat is eigenlijk ontstaan. Een keer een uitnodiging om een fractievergadering bij te gaan wonen. En tot het besef komen dat de gemeenteraad echt over alles gaat! Mijn interesse voor de politiek was gewekt.

De afgelopen vier jaar heb ik me als raadslid al mogen inzetten voor Ridderkerk. Wat voor mij belangrijk is, is contact met inwoners. Benaderbaar en bereikbaar zijn. Je bent immers hun volksvertegenwoordiger, dus zal je moeten weten wat er ‘buiten’ speelt.

Heel voorzichtig hoop ik ook dat het vertrouwen, in met name de lokale, politiek nog meer terug kan komen. Daar blijf ik me in ieder geval voor inzetten. Transparant en bereikbaar. Via social media, persoonlijk contact en nu is de hond met al de uitlaatrondes ook een voordeel. Niet gewoon horen, maar daadwerkelijk luisteren.

Uitleggen waarom of hoe een beslissing tot stand is gekomen. Of soms een suggestie doen, maar altijd proberen er voor te zorgen iemand zelf in regie blijft. Zo als we dat voor heel Ridderkerk willen. De regie in eigen handen!

Nu mag ik Lijsttrekker zijn, van een prachtige club met mensen. Mensen met hun hart op de juiste plaats. Passie, betrokkenheid en liefde voor Ridderkerk zijn de kernwoorden die ik bij hen terug vind. Ieder met zijn of haar eigen kwaliteiten. Daar kunnen we als Ridderkerk alleen maar beter van worden. Het is een hele eer om voor hen Lijsttrekker te mogen zijn. Een taak waar ik mijn uiterste best voor ga doen.

Graag blijf ik met u in gesprek, al dan niet met een kopje koffie! In ieder geval zijn we de komende weken ook in de wijken te vinden. U heeft nu beeld bij onze namen, dus schroom niet om ons aan te spreken!

En vergeet niet te stemmen op 21 maart 2018! Elke stem en dus ook de uwe telt!

Karin Kayadoe
Lijsttrekker Leefbaar Ridderkerk

Postbus 3015, 2980 DA, Ridderkerk.
Copyright (c) 2017 Leefbaar Ridderkerk. Alle rechten voorbehouden.