11. Hans van der Geest

Lettergrootte:

hansEven voorstellen…

Hans van der Geest is mijn naam en ik heb mij verkiesbaar gesteld als kandidaat van Leefbaar Ridderkerk voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Waarom doe je dat dan is dan de vraag. Sommige van u kennen mij als de buurtagent uit Bolnes, die in 2004 buurtpreventie Bolnes heeft opgericht. Ik maakte mij in 2004 zorgen om de “verhuftering” van de maatschappij en het verdwijnen van de normen en waarden. Je zag de criminaliteit groeien en de zelfredzaamheid van de burger kwam in het geding. Tijd voor een burgerinitiatief. De burger moet mondiger worden, dat was het uitgangspunt. Iedereen weer verantwoordelijk maken voor zijn eigen leefomgeving is een absolute “must”. Ik kijk nog steeds met trots naar de verschillende buurtpreventieprojecten die er zijn in onze mooie gemeente. Burgerinitiatieven die ons allemaal ten goede komen. Lof voor alle inwoners van Ridderkerk en daarbuiten die zich als vrijwilliger inzetten voor allei zaken binnen Ridderkerk. Trots ben ik als ik zie dat er goede dingen gebeuren en mensen zich belangeloos inzetten voor de medemens. Mantelzorgers, buurtpreventisten, voorleesmoeders, maatjes voor eenzame mensen, kortom teveel om op te noemen…

Waar staan we voor? Luister vooral naar onze inwoners, die 24/7 in onze gemeente leven, wonen en werken. Uw leefomgeving is onze zorg. Veiligheid, Milieu en Zorg moeten goed geregeld zijn. Het verkiezingsprogramma van Leefbaar Ridderkerk is hier duidelijk over. ( binnenkort online) Wij beloven u geen gouden bergen. Mijn standpunt is: “Doe wat je zegt, en zeg wat je doet”. Alleen zo kun je als raadslid opkomen voor onze gemeente. Simpel iets beloven en niet nakomen is niet mijn stijl. Vertrouwen in de burger en de burger in de overheid is cruciaal voor het optimaal functioneren van iedere partij. Ik ben kandidaat voor Leefbaar en ik ben er voor u. Transparant, open en eerlijk !

2. Michel Ouwens

Lettergrootte:

michelEven voorstellen...

Mijn naam is Michel Ouwens, ben 41 lentes jong. Ik woon al mijn hele leven in het mooie Ridderkerk, getrouwd met Jeanette en heb twee leuke jonge kinderen.. Een zoon Vico (11 jaar) en een dochtertje Maylin (8 jaar).

Humor, energiek, gedreven en positief ingesteld zijn woorden die zeker op mij slaan, want een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd! Ik hou van mensen waar ik lol mee kan hebben en vervolgens een diepgaand gesprek mee kan voeren.

Sporten is voor mij zeer belangrijk! 21 jaar lang speelde ik wekelijks in de Ridderkerkse zaalvoetbalcompetitie. Tot ik in de herfst van 2016 mijn achillespees compleet afscheurde en het zaalvoetbal hierdoor helaas verleden tijd werd. Mijn conditie hou ik op peil bij Trimclub Antilope in Ridderkerk. Een gezellige hardloopclub, die mijn vader (Richard Ouwens) ruim 30 jaar geleden heeft opgericht. Hij organiseerde 25x de Oosterparkloop. Een hardloopclub toegankelijk voor iedereen met zeer lage contributiekosten. Vlak voor zijn overlijden, 3 jaar geleden, ontving hij mede daarvoor nog een lintje.

Sport verbroedert. Dat is mij op het lijf geschreven. Zelf ben ik ook wekelijks te vinden bij SV Slikkerveer, de voetbalclub waar mijn zoon Vico speelt. Ik heb er zelf in de jeugd gespeeld en vind het prachtig mijn zoon daar nu te zien spelen en oude bekenden van vroeger te spreken.
Ik vind het contact met mensen heerlijk, daarom doe ik veel in teamverband, zowel privé als zakelijk. Sinds mei 2017 ben ik actief in de fractie van Leefbaar. Weten wat er speelt bij de ander, het geïnteresseerd zijn in elkaar, er voor elkaar zijn. Dat is toch het minimale wat we in onze samenleving van elkaar mogen verwachten. Ik signaleer helaas wel eens anders om mij heen.

We zijn onlangs verhuisd naar een andere wijk in Drievliet. Wij hebben fijn contact met onze naaste buren. Niet om de boel plat te lopen, maar wel om er voor elkaar te kunnen zijn en om te zien of het goed gaat met elkaar. Zo hebben we met de wat oudere buren aan de overkant van de straat - naast ons huis - een mooi contact gelegd. De mensen leven erg teruggetrokken. Vanuit onze keuken kijken wij op hun woning en zien we zo nu en dan de gordijnen bewegen. We hebben nummers uitgewisseld, houden elkaar en elkaars woning in de gaten en helpen waar nodig. Dat is wat ik bedoel met “betrokken zijn” in de wijk.

Ridderkerk gaat mij zeer aan het hart. Ik wil ook nergens anders wonen. Mijn vrouw komt uit Brabant. Destijds gingen we samenwonen en was het voor mij zeer wenselijk om niet buiten Ridderkerk te gaan wonen. Inmiddels wonen we al 17 jaar gelukkig in Ridderkerk en gaan de kinderen naar school op de Botter en de Leeronderneming ‘Leren door doen’.

Ik heb mij verkiesbaar gesteld als kandidaat voor Leefbaar Ridderkerk. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een fijn en veilig Leefbaar Ridderkerk. Daarnaast zal ik met mijn bouwkundige achtergrond me ook graag bezig houden met ruimtelijke ordening en de daarbij behorende verduurzaming. Dat doe en kan ik niet alleen. Hiervoor stel ik me graag open om samen met u de dialoog aan te gaan. Ten slotte is Ridderkerk van ons allemaal!

Hartelijke groeten,

Michel Ouwens

6. Annemieke Kroeze

Lettergrootte:

annemiekekroezeEven voorstellen......

Mijn naam is Annemieke Kroeze. Geboren net over de rivier in Alblasserdam en in 1997 verhuisd naar Ridderkerk. Ik heb inmiddels een volwassen zoon, waar ik erg trots op ben. Eerst heb ik een tijd in de wijk Drievliet gewoond en later ben ik verhuisd naar een moderne woning in Het Zand. Een hele andere wijk, maar inmiddels heb ik me er goed gesetteld.
Ik ben overdag werkzaam op een notariskantoor in het hartje van Rotterdam. Dat is een hele gevarieerde, leuke baan. Ik sta positief in het leven en ga graag nieuwe uitdagingen aan. Dat houdt me fit en scherp. Discussies of een serieus gesprek ga ik niet uit de weg.
Vorig jaar ben ik in contact gekomen met Leefbaar Ridderkerk en inmiddels volg ik al geruime tijd alle vergaderingen om veel informatie over het reilen en zeilen van onze gemeente te verzamelen. Best een hele opgave, kan ik u zeggen...
Daarnaast ben ik al jarenlang actief als vrijwilliger bij Tennisvereniging d’Oudelande in Ridderkerk. De afgelopen 10 jaar ben ik daar Jeugdvoorzitter geweest. Dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Met name het intensieve contact met de jeugd trok me erg aan. De gesprekken met de jeugd houden je scherp en jong. Zij hebben de toekomst. Hoe mooi is het als je daar een steentje aan kan bijdragen ! Tijdens deze periode heb ik veel ervaring opgedaan. Je liep regelmatig tegen problemen aan die opgelost moesten worden.
Toch werd het tijd om mijn bakens te verzetten en een nieuwe uitdaging te zoeken. Op mijn zoektocht kwam ik terecht in de lokale politiek. Mijn ervaring in het Bestuur van de Tennisvereniging kan ik nu goed gebruiken bij het toekomstige raadswerk. Ik vind het belangrijk om meer te kunnen betekenen voor de inwoners van Ridderkerk. Een lokale partij, met een nuchtere en gezonde kijk op ons Ridderkerk vond ik bij Leefbaar Ridderkerk. Daarom heb ik me bij Leefbaar aangesloten. Inmiddels hebben we een geweldig team, dat klaar staat voor de nieuwe raadsperiode.
Vol enthousiasme ga ik me samen met de overige kandidaten inzetten om Ridderkerk SCHOON , HEEL en VEILIG te maken. Ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten.
Ik heb er zin in! U ook ?

Annemieke Kroeze

3. Arjan Nugteren

Lettergrootte:

arjanEven voorstellen......

Mijn naam is Arjan Nugteren, een geboren en getogen Ridderkerker van 55 lentes jong. Inmiddels bijna 34 jaar getrouwd met Adrie. Samen hebben we een dochter, zoon en schoondochter. Trotse opa ben ik van een prachtige kleindochter, waar ik enorm van kan genieten! Graag maak ik ook heerlijke wandelingen met onze hond, een heuse Border Collie. Een echte werkhond, die je geen groter plezier doet dan een lange wandeling er mee maken en loslaten lopen in een hondenlosloopgebied.
Jaren ben ik werkzaam geweest bij Holec Slikkerveer en inmiddels werk ik met veel plezier bij Hagro Precisie als technisch adviseur.
Sporten staat hoog in het vaandel binnen ons gezin. Met name korfbal speelt een belangrijke rol. Bijna 30 jaar ben ik lid geweest van CKV Sagitta, inmiddels bekent als KCR waarin Sagitta is opgegaan. Een aantal jaren heb ik trainingen gegeven en een actieve rol gehad in diverse commissies. Voorzitter van deze mooie vereniging is bijna 9 jaar mijn rol geweest. Een actieve rol is nog steeds voor me weggelegd als scheidsrechter van korfbalwedstrijden. Een mooie manier om me in te kunnen blijven inzetten voor de sport. Voetbal blijft ook een mooie sport, maar dan om van de zijlijn van te genieten. Het is ook een mooi spel.
In de periode 2010-2014 heb ik me ook mogen inzetten voor Ridderkerk als raadslid voor Leefbaar Ridderkerk. De afgelopen periode was de rol van bestuurslid op mijn lijf geschreven. Toch begon het weer te kriebelen en heb ik me weer kandidaat gesteld voor mijn partij. Niet weer een periode aan de zijlijn, maar wederom daadwerkelijk er zijn voor alle inwoners van Ridderkerk.

Volledig sta ik achter de standpunten van Leefbaar Ridderkerk, natuurlijk zijn er ook punten die vooral mijn aandacht hebben;

Het is en blijft belangrijk om een goed en veilig sportklimaat te hebben en te faciliteren.
Als rasechte Ridderkerker blijf ik waakzaam dat Ridderkerk ook echt Ridderkerk blijft!
Goed openbaar vervoer zonder de tram!
En vooral goed contact met inwoners als gemeente en ervoor zorgen dat men zich veilig en prettig voelt in hun eigen woon- en werkomgeving.

Vergeet niet te stemmen op 21 maart 2019 voor een sportief en Leefbaar Ridderkerk

Arjan Nugteren

1. Karin Kayadoe

Lettergrootte:

karinEven voorstellen......

Het is mijn beurt om me voor te stellen, na al mijn prachtige voorgangers wordt het een lastige klus. Toch ga ik het proberen;

Mijn naam is Karin Kayadoe. Mijn vader was afkomstig uit Indonesië, ooit terecht gekomen in het Ridderkerkse door een werkplek bij Boele Scheepswerven. Mijn moeder is een Groningse die jaren les heeft gegeven op (inmiddels) de Burcht in Slikkerveer. Weet u gelijk waar mijn bijzondere achternaam vandaan komt.

Zelf ben ik 52 jaar geleden geboren op het Dillenburgplein, mijn wieg heeft boven de koffie van de Gruyter gestaan. Inmiddels ben ik woonachtig in Drievliet, maar als ik in Slikkerveer kom voelt dat toch echt als ‘thuis’ komen.

Drie grote kinderen heb ik, waar ik enorm trots op ben. Groot is in dit geval ook letterlijk, want ik moet toch echt met mijn lengte tegen ze op kijken. Het is een rijk bezit die ik heb en waar ik enorm zuinig op ben. Trots ben ik ook op mijn moeder! Na een CVA voor de helft gehandicapt zijn is geen gemakkelijke opgave, maar ze doet het uitstekend! Met liefde ben ik mantelzorger voor haar. Verder heb ik een heuse waakhond, althans dat denkt ze zelf. Wat mij betreft eerder een prinses op de erwt.

Hoe kom je er nu bij om de politiek in te gaan? Tja, dat is eigenlijk ontstaan. Een keer een uitnodiging om een fractievergadering bij te gaan wonen. En tot het besef komen dat de gemeenteraad echt over alles gaat! Mijn interesse voor de politiek was gewekt.

De afgelopen vier jaar heb ik me als raadslid al mogen inzetten voor Ridderkerk. Wat voor mij belangrijk is, is contact met inwoners. Benaderbaar en bereikbaar zijn. Je bent immers hun volksvertegenwoordiger, dus zal je moeten weten wat er ‘buiten’ speelt.

Heel voorzichtig hoop ik ook dat het vertrouwen, in met name de lokale, politiek nog meer terug kan komen. Daar blijf ik me in ieder geval voor inzetten. Transparant en bereikbaar. Via social media, persoonlijk contact en nu is de hond met al de uitlaatrondes ook een voordeel. Niet gewoon horen, maar daadwerkelijk luisteren.

Uitleggen waarom of hoe een beslissing tot stand is gekomen. Of soms een suggestie doen, maar altijd proberen er voor te zorgen iemand zelf in regie blijft. Zo als we dat voor heel Ridderkerk willen. De regie in eigen handen!

Nu mag ik Lijsttrekker zijn, van een prachtige club met mensen. Mensen met hun hart op de juiste plaats. Passie, betrokkenheid en liefde voor Ridderkerk zijn de kernwoorden die ik bij hen terug vind. Ieder met zijn of haar eigen kwaliteiten. Daar kunnen we als Ridderkerk alleen maar beter van worden. Het is een hele eer om voor hen Lijsttrekker te mogen zijn. Een taak waar ik mijn uiterste best voor ga doen.

Graag blijf ik met u in gesprek, al dan niet met een kopje koffie! In ieder geval zijn we de komende weken ook in de wijken te vinden. U heeft nu beeld bij onze namen, dus schroom niet om ons aan te spreken!

En vergeet niet te stemmen op 21 maart 2018! Elke stem en dus ook de uwe telt!

Karin Kayadoe
Lijsttrekker Leefbaar Ridderkerk

7. Thom Nugteren

Lettergrootte:

thomEven voorstellen......

Hallo allemaal,

Ik ben Thom Nugteren, 24 jaar. En ik heb mij beschikbaar gesteld voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018, namens Leefbaar Ridderkerk. Waar ik tevens de jongste op de lijst ben. Graag wil ik mijzelf introduceren aan jullie.
Zoals ik al zei, ben ik 24 jaar en ben ik student Accountancy aan de Haagse Hogeschool.
Naast mijn studie ben ik vooral gefocust op sport. Sport is namelijk iets wat bij ons thuis altijd centraal staat en als belangrijk wordt bestempeld. Doordat sport bij ons belangrijk is, heb ik op het Thorbecke V.O. gezeten in de korfbalklas, waar ik twee keer in de week extra trainingen kreeg voordat de lessen begonnen.
Op dit moment korfbal ik bij GKV/Enomics in Gorinchem. Jullie zullen misschien wel denken: “Jeetje waarom in Gorinchem??”. Dat is een lang verhaal, maar mijn korfbal carrière is gestart bij CKV Sagitta (thans KCR).
Naast het studeren en sporten werk ik momenteel twee dagen bij een accountantskantoor, Niehof van der Meulen, en werk ik een middag bij de Lidl op het Vlietplein. Ook heb ik een passie voor koken. Ik vind het geweldig om voor familie en vrienden te koken en ze culinaire gerechten voor te schotelen.
Ik ben een persoon die gefocust is en het maximaal haalbare eruit wil halen. Daarom heb ik mij aangesloten bij Leefbaar Ridderkerk. Wij willen het maximaal en optimaal haalbare voor de bewoners van Ridderkerk. Een partij die het beste voor heeft met de Ridderkerkers.
En.......Vergeet niet te stemmen op 21 maart!

Thom Nugteren

4. Marcel Huizer

Lettergrootte:

marcelhuizerEven voorstellen.......

Mijn naam is Marcel Huizer, ik ben 52 jaar jong. En ik woon al mijn hele leven lang met veel plezier in het mooie Ridderkerk. Van oorsprong opgegroeid in Slikkerveer. Later na mijn trouwen ben ik gaan wonen in de wijk Drievliet. Hier hebben mijn vrouw en ik een gezinnetje gesticht en we zijn ouders van drie kinderen.

Als echte Ridderkerker volg ik al jaren het wel en wee binnen onze gemeente. En de voetbalwereld ook. Ik ben echt een voetballiefhebber en kom graag in de Kuip. Er speelt zich buiten het veld om ook veel af. Ik wil niet zeggen dat de supporters het automatisch altijd beter weten, maar feit is wel dat de fouten die gemaakt worden op en naast het veld gelijk zichtbaar zijn voor iedereen. En daar wordt vervolgens door een ieder op zijn eigen manier met passie weer over gesproken en geschreven, met een lach of soms bij verlies met een traan. Dit nemen we met zijn allen ter kennisgeving aan, want het beleid wordt immers door de club zelf bepaald. De supporters zijn er ter aanmoediging en staan dicht bij de club.

In en rondom politiek is het ook zo. Het is af en toe best topsport. We praten en discussiëren er flink over met zijn allen. Onze eigen visie en oordelen over beslissingen die zijn genomen. Dat heet democratie en gelukkig wonen we in een land waar democratie heerst. Hierdoor telt onze stem in relatie tot de voetbalclubs wel en kunnen we invloed uitoefenen op de partij (club) die onze voorkeur heeft. We kunnen onze stem geven aan de partij die ons het best past en steunen die club.

Om me zelf nog meer in te kunnen zetten voor de burger, nog meer dan enkel supporter, ben ik sinds 2014 actief als burgerlid voor Leefbaar Ridderkerk. Mijn keuze voor Leefbaar Ridderkerk was niet zo moeilijk. Leefbaar Ridderkerk staat er om bekend om dicht bij de mensen van Ridderkerk te zijn. Geen hele grote afstanden naar de burger, zodat er bij problemen snel gehandeld kan worden door de club naar haar supporters. Dat trok en trekt me erg aan.

Wij zijn als voorbeeld altijd tegen de aanleg van de tram geweest en daar zijn we nog steeds tegen. We zien meer nadelen voor de inwoners dan voordelen, dus kunnen we niet voor zijn! Dit is een standpunt dat Leefbaar niet zal wijzigen. Niet iedereen kan het naar zijn of haar zin gemaakt worden, maar we zullen altijd proberen een weg te vinden waar we een ieder recht kunnen doen.

De laatste jaren sinds Leefbaar Ridderkerk in de raad zit, is er altijd goed op uw belasting centen gepast. Als Leefbaar Ridderkerk hebben wij er mede voor gezorgd dat Ridderkerk er financieel gezond voorstaat, zodat er de komende jaren ook weer kwaliteit impulsen gegeven kunnen worden aan onderwijshuisvesting (nieuwbouw Gemini college) en sport accommodaties.
Ik ben blij, om als Ridderkerker, in een mooie gemeente te wonen en in mijn vrije tijd te kunnen ontspannen door deel te nemen aan activiteiten. Ik ben trots op al haar vrijwilligers die, belangeloos klaar staan bij tal van activiteiten. Die de handen uit de mouwen steken om mede Ridderkerkers te helpen.

Ik ga graag het gesprek met u aan, als wij elkaar op straat tegen komen tijdens onze campagne voor de raadsverkiezingen van 21 maart a.s.

En niet vergeten te stemmen op 21 maart!

Marcel Huizer

5. Luuk Verburgh

Lettergrootte:

luukEven voorstellen.....

Luuk Verburgh

Graag wil ik mij aan de bewoners van Ridderkerk voorstellen. Wie ben ik? Waarom heb mij ik zelf voor de komende verkiezingen als kandidaat raadslid voor Leefbaar Ridderkerk aangemeld?
Ik woon inmiddels bijna 24 jaar in de wijk Het Zand in Ridderkerk en ben werkzaam als organisatieadviseur/interim manager binnen de zakelijke markt en de overheid. Momenteel werk ik als beleidsadviseur voor het MBO in de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Ik ben inmiddels 31 jaar getrouwd met Rosali en heb 2 volwassen zoons. Genoeg over mij en nu de reden dat ik mij heb aangemeld bij Leefbaar Ridderkerk.
Leefbaar Ridderkerk staat los van een landelijke partij en hoeft geen rekening te houden met de landelijke richtlijnen en de Haagse politiek. Lokale partijen staan dichter bij de kiezer en hebben meer vrijheid van handelen t.o.v. een landelijke partij en hebben veel kortere lijnen met bewoners en ondernemers. Ik heb dat zelf aan de lijve ondervonden. Diverse problemen die ik soms meldde op social media of bij de gemeente werden snel opgepakt door Leefbaar Ridderkerk. Een partij die dus echt proactief is en snel reageert op de signalen van de bewoners. Dat sprak mij aan en toen ik gevraagd werd om mij verkiesbaar te stellen. Ik hoefde niet lang na te denken!
Ik doe graag iets voor Ridderkerk en dus ook Leefbaar terug. Op actuele thema’s zoals veiligheid, verkeer (o.a. geen tram) , milieu (met name ons vuilbeleid) en winkelleegstand hebben wij elkaar voor die tijd vaak gevonden.
De visies van Leefbaar op diverse thema’s komen overeen met de mijne en ik merk ook dat onze partij zeer actief hierin is en goed weet wat er onder de Ridderkerkers leeft. Ik ken geen partij die zo betrokken is bij hun bewoners.
Ik krijg nu de kans om samen met u als bewoner iets moois te maken van ons prachtige Ridderkerk. Een dorp waar wij veilig en met plezier kunnen wonen.
Ik hoop op voldoende contact met u, zodat ik ook goed weet wat er bij u leeft. Op die manier helpt u mij en mijn Leefbaar collega’s ons dorp leefbaar en aantrekkelijk te houden. Mijn Leefbaar collega’s en ik zullen er alles aan doen om mensen die op ons hebben gestemd niet teleur te stellen.

Luuk

Postbus 3015, 2980 DA, Ridderkerk.
Copyright (c) 2017 Leefbaar Ridderkerk. Alle rechten voorbehouden.