Vragen Overlast Sporthal Drievliet

20150918 062150 resized 3Voorzitter,

Leefbaar Ridderkerk werd wederom geconfronteerd met klachten op en rond het vlietplein in verband met overlastgevende hangjongeren, met name onder de sporthal. Als eerste geven wij dan ook de betreffende inwoners terug dat zij bij overlast de politie dienen te bellen. Tevens zijn wij ervan doordrongen dat ook de jeugd een plek nodig heeft om te kunnen hangen cq chillen.
Echter opmerkingen als voetballen tussen auto's, kleine brandhaarden en uiteindelijk zelfs een auto op zijn kant gaat Leefbaar Ridderkerk veel te ver.
Leefbaar Ridderkerk heeft dan ook de volgende vragen;

1 Is er bij de gemeente en bij de politie bekent dat het gedag van de onder de sporthal verblijvende hangjongeren regelmatig buitenproportioneel is, wordt dit ook daadwerkelijk gemeld door omwonenden?

2 welke maatregelen zijn of kunnen er worden genomen om een en ander te voorkomen.

3 In hoeverre heeft het jongerenwerk een beeld van de situatie en anticiperen zij daarop en in welke mate