Het DDO-offensief

StopInbraak
Het Donkere Dagen Offensief van de politie, juist in deze maanden wordt er extra aandacht gegeven aan het voorkomen van inbraken. Extra maatregelen worden er genomen, onder meer intensievere surveillance en voorlichting via de media. Desondanks zag ik bij 'Misdaad in Kaart' via politie.nl dat het inbrekers gilde in Ridderkerk weer huis heeft gehouden.

In de afgelopen weken is er ook bij mij in de familie een poging tot inbraak geweest, gelukkig dankzij goed hang en sluitwerk is erger voorkomen. Wel gestoord in zijn of haar actie, maar gelukkig alleen maar materiele schade.
Juist vandaag 11-12-2014 is er een landelijke actie "Een dag niet". Een dag zonder inbraken, doel van de actie: Bewust wording van een ieder. Laten we eerlijk wezen, de politie kan het niet alleen. Alleen meer blauw is niet de oplossing. Wel als we allemaal met elkaar een oogje in het zeil houden, zouden er meer resultaten geboekt kunnen worden. Veiligheid is ook onze verantwoordelijkheid. Goed hang en sluitwerk, verlichting, maar ook vreemd gedrag in de straat.. ..Honden-uitlaters kennen hun wijk op hun duimpje. Waarom niet bellen als we vreemde mensen zien die apart gedrag vertonen? Melden is weten, melden kan actie opleveren. Alleen met elkaar, met zijn allen, kunnen we Ridderkerk veiliger maken. Ik ga daar voor U ook?

Karin Kayadoe
Leefbaar Ridderkerk