Doe maar gewoon

LR13jan14 05

Deze week is het mijn beurt om namens Leefbaar Ridderkerk een column te schrijven. In eerste instantie denk je dan: “Oei daar moet ik even voor gaan zitten”. Maar al snel schoten mij wat onderwerpen door het hoofd, die ik graag zou willen bespreken.

Langs de Middenmolendijk, waar ik al heel wat jaren met veel plezier woon, passeren dagelijks veel mensen. Druk pratend, voornamelijk hondenbezitters. Opvallend is dat zij hun honden veelal los laten lopen. Ook is het geen uitzondering dat die honden vaak wat achterlaten wat argeloos achterblijft in het hoge gras van de bermen. Graag volgende keer het bekende plastic zakje meenemen, want in onze gemeente geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Bovendien zou ik mijn hond aangelijnd houden want oh wee als uw hond een kat achterna rent en beide dieren rennen in paniek de drukke Vlietlaan op met alle gevolgen van dien. Je moet er niet aan denken dat deze honden of katten onder een auto terecht komen. Of dat de bestuurder een noodstop moet maken. Houd uw hond dus aangelijnd en denk aan de plastic zakjes voor de hondenpoep. Het is ronduit smerig als de hondenpoep bij de eerste de beste maaibeurt in de rondte spettert. Als er ik destijds iemand op aansprak was negen van de tien keer dit zijn reactie : “Ja, de groeten”. “Daar betaal ik toch hondenbelasting voor!” Die vlieger gaat niet meer op want mede dankzij Leefbaar Ridderkerk is de hondenbelasting de afgelopen jaren geleidelijk afgeschaft.

Ook is mij de afgelopen 6 jaar dat ik raadslid ben bij Leefbaar Ridderkerk al meerdere malen gevraagd: “Hoe is het nu om raadslid te zijn?” Ik kan u zeggen heel veelzijdig, ingrijpend en tijdrovend. Maar bovenal leuk en interessant. Als Raadslid probeer ik voortdurend te kijken naar het algemeen belang en staat mijn persoonlijke belang onderaan. Soms komt het voor dat het raadswerk jouw persoonlijke belangen raakt. Dan zul je een keuze moeten maken. Zo heb ik mijn lidmaatschap van het Wijkoverleg in de wijk waar ik woon moeten opzeggen voor het algemeen belang. Dat is best even slikken. Maar uiteindelijk kies je toch voor het algemene belang, waarbij de belangen van ALLE inwoners van Ridderkerk gediend worden. Dan gaat het belang van Ridderkerk voor het belang van de wijk waarin ik zelf woon.

De werkzaamheden van een Raadslid nemen veel tijd in beslag. De weken zijn wisselvallig en het kost heel wat vrije dagen en avonden. Als raadslid ben je er toch al gauw 20 uur per week zoet mee. Zelf verzorg ik voor onze fractie ook nog de secretariële werkzaamheden. En dan nog de maandelijkse fractievergaderingen ter voorbereiding van de commissie- en de raadsvergadering. Gevoelsmatig ben je 24 uur per dag “Raadslid”. Waar ik ook kom, wordt ik aangesproken door bewoners met vragen over onderwerpen die spelen in onze gemeente. Dat werk doe ik nu nog steeds - na zes jaar raadslidmaatschap - met veel plezier namens de fractie van Leefbaar Ridderkerk. Mocht u zelf vragen hebben over politieke onderwerpen, neem gerust contact met ons op. Voor meer informatie kijk op onze website raadplegen : www.leefbaarridderkerk.nl

Mijn motto : “Als je wilt dat je kippen eieren leggen, dan moet je het kakelen verdragen”

Leefbaar Ridderkerk