Convenant Wijkoverleggen

wijkoverlegVoorzitter,

Vanavond spreekt de raad over het nieuwe convenant Wijkoverleggen. De functie van de wijk overleggen is van groot belang en vormt een belangrijke rol bij de keuzes die de raad vervolgens maakt. Daarom is het belangrijk dat dit op een zo transparant mogelijke manier gebeurd. U weet dat wij integriteit hoog in het vaandel hebben staan.

Niet voor niets hebben in een vorige raadsvergadering waarbij Wijkoverleggen werden besproken, drie Leefbaar Ridderkerk raadsleden, de zaal verlaten omdat zij deelnemer zijn van deze overleggen.

Wij vinden dan ook dat hier een duidelijke scheiding moet worden aan gebracht om alle schijn van belangenverstrengeling te voorkomen. Een raadslid dat tevens voorzitter of lid is van een Wijkoverleg, dat gaat niet samen. Hierover hebben wij ons in het verleden al duidelijk uitgesproken.

Wat Leefbaar Ridderkerk betreft....zijn we absoluut niet van plan om advocaat van de duivel te spelen, echter tegen het voorstel met betrekking tot aanpassing van het wijkconvenant stemmen, heeft veel weg van dat het hemd nader dan de rok is.

Wij verwachten dan ook dat andere partijen diezelfde principiële keuze maken. Het is helder voor de raad en zeker ook helder voor onze inwoners. Het kan niet zo zijn dat een slager zijn eigen vlees keurt.

Dank u voorzitter