Terugblik Algemene Beschouwingen

ozb-2Afgelopen Donderdag, 5 November, stond de jaarlijkse begrotingsraad op het programma. De begroting is door de raad goedgekeurd. De Gemeente Ridderkerk heeft opnieuw een gezonde begroting. Hier is Leefbaar Ridderkerk erg trots op. Er is zelfs ruimte over om een aantal middelen in te zetten dit jaar. Leefbaar Ridderkerk heeft zelf 2 moties ingediend:
- Gratis OV voor AOW-ers met een laag inkomen.
- Buurt WhatsAppgroepen t.b.v. de veiligheid en buurtpreventie.
Beide moties zijn aangenomen en u kunt deze lezen door op de bovenstaande links te klikken.

Met steun van Leefbaar Ridderkerk is het Amendement Eenmalige teruggave OZB 2016 aangenomen. Dit betekend een eenmalige korting op de gemeentebelasting van 125,- euro. Dit is vrijwel uniek voor een Nederlandse gemeente in het huidige economisch klimaat. Deze verlaging geeft iedereen in Ridderkerk een lastenverlichting.

De volgende moties zijn aangenomen met steun van Leefbaar Ridderkerk:
- Motie Eenzaamheid
- Motie Openbaar snippergroen
- Motie Regenboogvlag
- Motie Toegankelijke speelplekken

Klik hier om onze inbreng voor de Algemene Beschouwingen te lezen.